Rettet: 29. marts 2006
I dag:
Du er her: Home > Hvem er jeg


Hvem er jeg ?


Mette om Mette

Mit navn er Anne Mette Broberg, men normalt kaldes jeg Mette. Jeg er uddannet som jurist og hjælper til dagligt danske virksomheder med st beskytte deres forretningskendetegn. Hverdage 9-16.30 tilbringer jeg derfor dagen på min arbejdsplads Patent- og Varemærkestyrelsen.

Jeg er født i 1962 og er enebarn. Måske har interessen for slægtforskning også noget at gøre med det at være enebarn. Når man ikke har så meget levende familie, begynder man at interessere sig for "de kære afdøde".

Interessen for historien har jeg altid haft, og den har så udviklet sig til en interesse for lokalhistorie og slægtshistorie.

Jeg bor i Ølstykke ca. 30 kilometer nordvest for København. Mine ferie - både sommer og vinter - tilbringer jeg i sommerhus i Nordjylland.
Header: Mette Broberg

Hanne om Mette


Det er Mettes skyld! At jeg fik blod på tanden med hensyn til slægtsforskning. Vi har været kolleger i Patent- og Varemærkestyrelsen. Vi var i hver vores afdeling og kendte ikke hinanden, før jeg havde rodet en lille smule med de døde, syntes det var svært at komme i gang og så hørte om, at Mette Broberg slægtsforskede. Jeg ilede op med min håndskrevne anetavle på et stykke A2 (da ambitionen var at nå til 2 * tip på alle grene), for at få nogle tips til at komme videre. Vi har tilbragt sjove timer med at transskribere skifter - og det var, da vi ikke kunne læse ret meget gotisk, ret morsomt.

Mette som slægts-kollega: "Hun kan finde alt på nettet". Dengang - som nu - ser jeg fascineret til, når hun går i gang med Google eller Family Search og virkelig finder. Hun har en fremragende hukommelse, og kan huske slægtens enkeltmedlemmer og en bunke links til websider.

Mette er en ivrig slægtsforsker på en anden måde end jeg. Der er os gammeldags slægtsforskere, der bladrer kirkebog efter kirkebog, og så er der den nye type, som Mette tilhører, der kan det hele på nettet, og som så primært bruger arkivbesøg til at bekræfte det, hun allerede ved.

I mit vokabularium har jeg "fadder-metoden", og tildeler Mette æren for den. Selv skriver jeg pligtskyldigt altid alle disse mennesker ned, men hvad bruger jeg dem til? Ikke ret meget! Mette er god til at få "aktiveret fadderne" - efter min smag bevæger vi os til tider lidt langt ud i periferien, men jeg kan jo se, det virker! En sidste ting, som er god for en slægtsforsker: Hun er stædig som et æsel og giver ikke op.

Hanne B. StegemüllerhomeHeader: Til startsiden